Προετοιμασία πισίνας – Για τη νέα σεζόν

Προετοιμασία πισίνας

Στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, θα πρέπει να γίνει κάποια προετοιμασία της πισίνας.

Σκοπός είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι παρελκόμενοι εγκατεστημένοι μηχανισμοί είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι προς λειτουργία ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την πισίνα όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι προτιμότερο η όλη διαδικασία να ξεκινήσει την άνοιξη ώστε να υπάρχει κατάλληλο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπιστούν τυχόν μικροπροβλήματα που απαιτούν την υποστήριξη ειδικών.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σωστά την όλη διαδικασία, ώστε να αποφύγουμε προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

1. Η κολυμβητική δεξαμενή

  • Εάν υπάρχει χειμερινό κάλυμμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί για καθαρισμό και να αφεθεί στον ήλιο να στεγνώσει. Το κάλυμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά μέχρι το ξεκίνημα της περιόδου ώστε να προφυλάξει τον νερό από την βρωμιά και ως μέτρο ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε καλοκαιρινό κάλυμμα.
  • Αρχικά θα πρέπει να καθαριστούν τα τοιχώματα της πισίνας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρική σκούπα, είτε με πλυστικό μηχάνημα, ανάλογα με την επιφάνεια της πισίνας.
  • Είναι σημαντικό να επιθεωρήσουμε τα στόμια εισόδου του νερού και τα διάφορα άλλα πλαστικά εξαρτήματα που είναι εντοιχισμένα (σκίμερ, στόμιο σκούπας κ.α.) για πιθανές φθορές. Επίσης πρέπει να καθαριστεί το κανάλι της υπερχείλισης και η σχάρα του.
  • Ελέγχουμε τα φωτιστικά σώματα αν λειτουργούν σωστά και για τυχόν είσοδο νερού μέσα στις λάμπες.
  • Καθαρίζουμε προσεκτικά το φρεάτιο του πυθμένα από βρομιές που μπορεί να έχουν φράξει την σωλήνα του.
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί να καθαρίσουμε την επιφάνεια της πισίνας, χρησιμοποιούμε τα σωστά χημικά προϊόντα για να αποφύγουμε πιθανή διάβρωση. Υπάρχουν διαφορετικά καθαριστικά, ανάλογα με την τελική επίστρωση της πισίνας.
  • Αν χρειαστεί να αδειάσει η πισίνα για να καθαριστεί πιο σχολαστικά, είναι προτιμότερο να μην το κάνουμε σε συνθήκες μεγάλης ηλιοφάνειας.
  • Τελειώνουμε με τον καθαρισμό των ανοξείδωτων εξαρτημάτων της πισίνας (μπάρες, σκάλες κ.α.), ‘όπου χρησιμοποιούμε και πάλι προϊόντα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

2. Το μηχανοστάσιο

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της πισίνας, περιλαμβάνοντας τον εξοπλισμό για την ανακυκλοφορία και επεξεργασία του νερού.

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε τον χώρο για να μπορούμε να δουλέψουμε ευκολότερα.

Η αντλία.

Την τοποθετούμε ξανά στην θέση της, σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί και ελέγχουμε το προ φίλτρο αν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν θα πρέπει να είναι σπασμένο ή διαβρωμένο σε περίπτωση που είναι μεταλλικό. Στην συνέχεια ελέγχουμε την φορά περιστροφής του κινητήρα, αν είναι τριφασικός.

  • Βεβαιωνόμαστε ότι το καπάκι του προ φίλτρου και η φλάντζα στεγανοποιούν σωστά. Ταυτόχρονα ελέγχουμε αν η αντεπίστροφη βαλβίδα λειτουργεί. Τέλος επιθεωρούμε τις συνδέσεις μέσα στον ηλεκτρικό πίνακα και σφίγγουμε της επαφές.
  • Κοιτάμε προσεκτικά για πιθανές διαρροές. Μία μικρή διαρροή νερού μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη συνέχεια.

Το φίλτρο.

Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν σχετίζονται με τον τύπο του φίλτρου που διαθέτουμε.

  • Στην περίπτωση του αμμόφιλτρου, ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε εσωτερικά. Αν η άμμος έχει γίνει συμπαγής, θα πρέπει να καθαριστεί με τα κατάλληλα χημικά. Θα πρέπει να αδειάσουμε το νερό από το φίλτρο με την τάπα εκκένωσης και να γεμίσουμε ξανά το φίλτρο με νερό και το κατάλληλο χημικό. Θα παραμείνει έτσι για 4 ώρες με το καπάκι ανοικτό και στη συνέχεια θα κλείσουμε το καπάκι και θα καθαρίσουμε την άμμο του φίλτρου.
  • Στην περίπτωση φίλτρου φυσιγγίου, ελέγχουμε την κατάσταση των φυσιγγίων και τα καθαρίζουμε με νερό σε υψηλή πίεση.

Τέλος, ελέγχουμε τις συνδέσεις στο φίλτρο και δοκιμάζουμε την πολυβάνα για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί ομαλά.

Δεξαμενή υπερχείλισης.

Σε πισίνες με δεξαμενή υπερχείλισης, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η δεξαμενή και να καθαριστεί, αν αυτό είναι απαραίτητο. Καθαρίζουμε επίσης το σημείο της αναρρόφησης νερού από τη δεξαμενή προς την αντλία.

3. Καθαρισμός των σωληνώσεων

Στην περίπτωση που μπορούμε να δημιουργήσουμε ανακυκλοφορία του νερού χωρίς να περάσει αυτό μέσα από το φίλτρο, συνίσταται ο καθαρισμός των σωληνώσεων από άλατα και επικαθίσεις άλγεων.

Για να το καταφέρουμε αυτό, γεμίζουμε την πισίνα στο ελάχιστο δυνατό ώστε να μπορούμε να ανακυκλοφορήσουμε το νερό. Προσθέτουμε στο νερό ισχυρό απολυμαντικό και αφαιρετικό αλάτων και θέτουμε το σύστημα σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, χωρίς να περνάει το νερό μέσα από το φίλτρο. Δουλεύουμε έτσι για 30 λεπτά και στη συνέχεια αποχετεύουμε το νερό.

4. Προετοιμασία του νερού.

Σε όλες τις πισίνες, το νερό χρειάζεται αρχική ρύθμιση κατά την έναρξη της περιόδου. Αρχικά θα πρέπει να προσθέσουμε ή να γεμίσουμε την πισίνα με νερό, μέχρι το σημείο που η ανακυκλοφορία γίνεται σωστά.

Κατά το γέμισμα της πισίνας (που μπορεί να διαρκέσει και ημέρες) προσθέτουμε χλώριο shock (dichloro) για να διατηρηθεί το νερό σε καλή κατάσταση.

Όταν η πισίνα γεμίσει, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε δοσολογία shock απολυμαντικού ώστε να εξαλείψουμε μικρόβια και μολυσματικούς παράγοντες μέχρι η περίσσεια χλωρίου να φτάσει σε επίπεδα 5ppm. Μπορούμε σε αυτή τη φάση θα προσθέσουμε και αλγοκτόνο για να εμποδίσουμε την ανάπτυξη άλγεων.

Πέρα από την απολύμανση του νερού, είναι απαραίτητο να μετρήσουμε και να διορθώσουμε το pH του νερό, χρησιμοποιώντας τους ανάλογους ρυθμιστές pH.

Σημαντικό επίσης είναι να προσθέσουμε την κατάλληλη ποσότητα κροκιδωτικού, που θα βοηθήσει το νερό μας να καθαρίσει και να γίνει πιο διαυγές.

5. Συσκευές για την επεξεργασία του νερού.

  • Εάν υπάρχει σύστημα ηλεκτρόλυσης άλατος, θα πρέπει να αφαιρεθεί το ηλεκτρόδιο της ηλεκτρόλυσης και να καθαριστούν οι πλάκες. Ο τρόπος καθαρισμού διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Επίσης θα πρέπει να μετρηθεί η αλατότητα του νερού, είτε με την συσκευή της ηλεκτρόλυσης, είτε με το ανάλογο όργανο.
  • Οι αυτοματισμοί Cl και pHχρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Η σωστή λειτουργιά τους, εξασφαλίζει καθαρό και υγιεινό νερό κατά τη διάρκεια της χρήσης της πισίνας, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν συντηρηθεί σωστά. Τα ηλεκτρόδια χρειάζονται έλεγχο ως προς την ακρίβεια μέτρησης και συνίσταται η αντικατάστασή τους κάθε 1-2 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται καλιμπράρισμα σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο κατασκευαστής.

 

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!