ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ?

Τι είναι ο αφυγραντήρας?

Ο αφυγραντήρας είναι το μηχάνημα, που όπως μαρτυρά και η ονομασία του, σχεδιάστηκε για να μειώνει το ποσοστό υγρασίας στον χώρο που θα τοποθετηθεί και να το φέρει στο ιδανικό για τον άνθρωπο επίπεδο. Μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τον έλεγχο της υγρασίας και της ποιότητας του αέρα στα χέρια μας.

Ποιο το ιδανικό ποσοστό υγρασίας για τον άνθρωπο?

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ο άνθρωπος για να νιώθει ευφορία κατά την αναπνόη πρέπει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με ποσοστό υγρασίας που κυμαίνεται απο 30% μέχρι 50% ανάλογα την εποχή του χρόνου. Ούτε τις μισές μέρες του χρόνου δεν παρατηρείται το ιδανικό αυτό ποσοστό στο εξωτερικό περιβάλλον. Στο εσωτερικό των σπιτιών μας είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση καθώς η υγρασία που συσσωρεύται κυρίως στα τοιχώματα μεταβάλλεται μόνο με την επέμβαση ενός κατάλληλου αφυγραντήρα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως οι αφυγραντήρες είναι ένα ακόμη δώρο της τεχνολογίας στον άνθρωπο καθώς έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους από τις αρχές του 20ου αιώνα παρακαλώ όπου και φτιάχτηκαν τα πρώτα αντίστοιχα συστήματα αφύγρανσης που λειτούργησαν με ηλεκτρικό ρεύμα.

Πως αφαιρούμε την υγρασία του τοίχου?

Το ποια μέθοδο θα επιλέξετε προκειμένου να αφαιρέσετε την υγρασία από τον αέρα εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, την εποχή και το σημείο όπου υπάρχει υγρασία. Αν είναι χειμώνας και ένα δωμάτιο θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη θερμότητα, τότε η θέρμανση αυτού του χώρου θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να υπάρχει ένα κατάλληλο επίπεδο υγρασίας. Ωστόσο, εάν η υγρασία είναι υπερβολική μπορεί να χρειαστείτε το συνδυασμό των δύο, θέρμανση και αφυγραντήρα, προκειμένου να φτάσει η υγρασία τα σωστά επίπεδα. Ένα υγρό μπάνιο μπορεί να επωφεληθεί από ένα ανοιχτό παράθυρο, ή καλό εξαερισμό για να οδηγήσετε τον υγρό αέρα του ντους/μπανιέρας έξω από το σπίτι. Σε συνδυασμό με τον εξαερισμό ή στην περίπτωση μη ύπαρξης εξαερισμού, η χρήση ενός αφυγραντήρα είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι.

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας με συμπιεστή;

Η λειτουργία των αφυγραντήρων με συμπιεστή είναι παρόμοια με την λειτουργία των κλιματιστικών συσκευών. Ο υγρός αέρας του χώρου που βρίσκεται ο αφυγραντήρας περνάει από το ψυκτικό στοιχείο του αφυγραντή. Εκεί υδροποιείται η υγρασία του αέρα και πέφτει στη λεκάνη συμπυκνωμάτων και από εκεί στο κάδο συλλογής του νερού. Στη συνεχεία ο αέρας περνάει από ένα δεύτερο θερμαντικό στοιχείο και αφού ανέβει η θερμοκρασία του στα αρχικά επίπεδα επιστρέφει στο χώρο μας.

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας Desiccant με ζεόλιθο (χωρίς συμπιεστή);

Το κύριο εξάρτημα των αφυγραντήρων χωρίς συμπιεστή (desiccant) με ζεόλιθο είναι ο δίσκος ζεόλιθου ο οποίος περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα. Ο υγρός αέρας του χώρου περνάει μέσα από το δίσκο και το αφυγραντικό υλικό συγκρατεί την υγρασία. Για να απομακρυνθεί η υγρασία από το δίσκο ένα μέρος του αέρα περνάει μέσα από μία ειδική διάταξη και αφού θερμανθεί μέσω αντίστασης, περνάει από το δίσκο και παίρνει μαζί την υγρασία που έχει συγκεντρωθεί σε αυτόν. Τέλος ο αέρας αυτός καταλήγει σε έναν εναλλάκτη στον όποιο η υγρασία, που έχει παρασύρει συμπυκνώνεται και καταλήγει στο δοχείο νερού, της συσκευής.

Γιατί να έχω ιονιστή και αφυγραντήρα μαζί;

Μόνο με τον συνδυασμό αυτών των δύο συσκευών μαζί μπορούμε να έχουμε την καλύτερη ποιότητα αέρα για το χώρο μας. Από την μία ο αφυγραντήρας απομακρύνει την υγρασία και όλες τις αρνητικές και επικίνδυνες επιπτώσεις που αυτή προκαλεί και από την άλλη ο ιονιστής με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει απομακρύνει σκόνη βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές και προσφέρει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο χώρο.

Η Mpakis Services για άλλη μια φορά και ένα ακόμα προιόν δίνει εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς και μετά να πάρετε μια προσφορά από μας. Εδώ υπενθυμίζουμε πως αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες και τα προιόντα που διαθέτουμε. Σε εμάς θα βρείτε τις καλύτερες τιμές τις αγοράς…με διαφορά.

Δείτε τα εδώ τα προιόντα μας σε ειδικές τιμές προσφοράς