Φίλτρα ενεργού άνθρακα κλιματιστικών. Είναι απαραίτητα; Kάθε πότε θέλουν αλλαγή;

Προσφορά 1 ζευγάρι (2 τεμάχια) φίλτρα ενεργού άνθρακα τιμή 10€

Σε όλα τα κλιματιστικά τα φίλτρα ενεργού άνθρακα είναι απολύτως απαραίτητα. Ιδανικά χρειάζονται αλλαγή κάθε χρόνο αναλόγως και την χρήση των κλιματιστικών.

Στόχος τους είναι να προστατέψουν όλους τους διαμένοντες ενός σπιτιού και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (κυρίως τα μικρά παιδιά και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα) από μεγάλα σωματίδια σκόνης, βακτηρίδια, μικρόβια από κατοικίδια ζώα και άλλα στοιχεία.

Επίσης απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να προκληθούν στην ατμόσφαιρα από τον καπνό των τσιγάρων και από κατοικίδια ζώα

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα ιδανικά θα πρέπει να τα αλλάζετε κάθε χρόνο με την συντήρηση των κλιματιστικών σας για να είστε απόλυτα καλυμμένοι!

Περιγραφή

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα εξυπηρετούν στον καθαρισμό του αέρα και του νερού. Οι βλαβερές ουσίες κολλούν στην πορώδη επιφάνεια του ενεργού άνθρακα. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούνται π.χ. σε απορροφητήρες, σε φίλτρα γύρης αυτοκινήτων, σε κλιματιστικές μονάδες, σε φίλτρα τσιγάρων, σε σκληρούς δίσκους και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

 

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα είδος λεπτόκοκκου άνθρακα με σχετικά μεγάλη επιφάνεια. Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια, τόσο περισσότερες βλαβερές ουσίες και οσμές δεσμεύονται στον ενεργό άνθρακα.

 

Τρόπος λειτουργίας

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούνται κυρίως σαν φίλτρα αέρα ή νερού. Είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες όπως πχ., οι διαλύτες και τα εντομοκτόνα. Οι οργανικές ουσίες συσσωρεύονται στην επιφάνεια του ενεργού άνθρακα, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα που εξέρχεται από τα φίλτρα. Όταν συγκεντρώνονται πάρα πολλές βλαβερές ουσίες στο φίλτρο, μειώνεται η αποδοτικότητά του. Γι’ αυτό ο ενεργός άνθρακας θα πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά. Το χρονικό διάστημα αντικατάστασης εξαρτάται από τον όγκο του φιλτραριζόμενου αέρα και τη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών.

 

Χρήση των φίλτρων ενεργού άνθρακα

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα συναντώνται συχνά σε εργοστάσια για τον καθαρισμό των καυσαερίων και των λυμάτων. Κυκλοφορούν, επίσης, σε φίλτρα τσιγάρων και φίλτρα γύρης αυτοκινήτων. Ακόμη, τα φίλτρα χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά, στις καλλιέργειες και σε αντιασφυξιογόνους μάσκες.

Πολλοί κατασκευαστές ενσωματώνουν φίλτρα ενεργού άνθρακα σε απορροφητήρες. Όσον αφορά τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα, φιλτράρουν τις οσμές από τον αέρα. Ωστόσο, πολλές φορές οι πόροι του ενεργού άνθρακα φράζουν λόγω λιπαρών ουσιών. Είναι σημαντικό να αντικαθιστάτε τακτικά το φίλτρο και να ανανεώνετε τον άνθρακα, ώστε να εξασφαλίζετε ότι ο αέρας εξακολουθεί σίγουρα να απελευθερώνεται από τις ουσίες και τις οσμές.

Σε κάθε συντήρηση κλιματιστικών οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι σε θέση να σας ενημερώσουν εάν τα φίλτρα σας χρειάζονται αλλαγή ή τι χρόνο ζωής έχουν ακόμη.

Δείτε την προσφορά μας για συντήρηση κλιματιστικού