ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ;

Η υγρασία και η μούχλα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντοπίζονται στα σπίτια με δυσάρεστες επιπτώσεις για την υγεία μας. Η μούχλα προκαλεί κρίσεις άσθματος σε ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα ενώ η συχνότητά τους εξαρτάται από την έκταση της μούχλας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και να την διώξουμε από το σπίτι μας.

Η μούχλα είναι διάφοροι τύποι, αόρατων με γυμνό μάτι, μυκήτων που βρίσκονται παντού και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος. Υπάρχουν άπειρα είδη και αρκετές δεκάδες από αυτά μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στα σπίτια που έχουν υψηλό ποσοστό υγρασίας. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι όταν έχουμε συχνά ένα ή παραπάνω από τα ακόλουθα συμπτώματα, βήχα, συνεχή κόπωση, ερεθισμό των ματιών και του λαιμού, πονοκεφάλους, δερματικούς ερεθισμούς και ναυτία.

Στην Έλλαδα έχει παρατηρηθεί τεράστιο ποσοστό ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα. Ποσοστά τα οποία θα ήταν μικρότερα αν σε κάθε σπίτι υπήρχε ένας αφυγραντήρας για να δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον στο εσωτερικό των σπιτιών.

Όπως και η σκουριά, η μούχλα απαιτεί χρόνο αλλά μπορεί να «φάει» εντελώς τοίχους γυψοσανίδες, πλακάκια οροφής, ξύλινες σκάλες και ό,τι πορώδες αντικείμενο αγγίξει. Επίσης, αφού η μούχλα είναι σύμπτωμα υγρασίας, οι διαρροές νερού μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι.

Σε σπίτι που κατοικείται: O αφυγραντήρας είναι ιδανικός για την δημιουργία συνθηκών άνεσης σε ένα σπίτι, με ρύθμιση της σχετικής υγρασίας μεταξύ 30% και 50%. Είναι μάλιστα, ιδιαίτερα χρήσιμος κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο που δεν λειτουργεί η θέρμανση καθώς και για την ανακούφιση των ατόμων που πάσχουν από ρευματισμούς και αρθριτικά. Επίσης, εξ΄αιτίας της εξαγωγής του αέρα προς τα πάνω, χρησιμοποιείται για το καλύτερο στέγνωμα ρούχων, ενώ και το νερό του δοχείου που είναι απαλλαγμένο από άλατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απιονισμένο νερό.

Αφού τα περισσότερα ζώα είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους και αφού η επαφή τους με τα πατώματα και άλλες επιφάνειες είναι πολύ πιο εκτεταμένη, εκτίθενται στην μούχλα περισσότερο και άρα, απειλείται σοβαρά η υγεία τους. Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε όλα τα ζώα μας, ακόμη και θάνατο.

Στην Mpakis Services διαθέτουμε αφυγραντήρες επώνυμων εταιρειών σε ειδική τιμή προσφοράς.