Γιατί παίρνει η καμινάδα από το τζάκι φωτιά; Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός καμινάδας;

Γιατί παίρνει η καμινάδα απο το τζάκι φωτιά;

 Ακριβότερο κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι (2015) θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της αύξησης του Ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Για ακόμη μια φορά η τιμή του πετρελαίου φτάνει 0,90. Έτσι όσοι έχουν τζάκια στο σπίτι τα ενεργοποιούν φέτος είτε σαν κύρια πηγή θέρμανσης είτε σαν συμπληρωματική αφού βέβαια κάνουν τον απαραίτητο καθαρισμό τζακιού-καμινάδας. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο λόγος που μια καμινάδα παίρνει φωτιά εάν δεν γίνει ο καθαρισμός. Κατά την καύση των ξύλων ο καπνός που φεύγει προς την καπνοδόχο δεν αποτελείται μόνο από άνθρακα αλλά και από μια άλλη ουσία το κρεοζότο. Αυτή η ουσία είναι που κολλάει στον καπνοδόχο και σταδιακά αλλάζει υφή. Στην αρχή κατακάθεται σαν σκόνη, αυτό που λέμε καπνιά, με την πάροδο του χρόνου και της χρήσης κοκκοποιείται και στο τέλος κρυσταλλοποιείται και μοιάζει με μαύρο γυαλί ή κόλλα. Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο! Για να αποφύγουμε λοιπόν δυσάρεστες εκπλήξεις και επισκέψεις της πυροσβεστικής παίρνουμε τα μέτρα μας και κάνουμε τακτικά καθαρισμό καπνοδόχου!

Πως μπορούμε να καθαρίσουμε την καμινάδα;

Ο καθαρισμός της καμινάδας τζακιού γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία. Πατήστε εδώ για να δείτε την προσφορά από την Μpakis Services.

Ο καθαρισμός γίνεται από κάτω προς τα επάνω (bottom up: μόνο όταν το επιτρέπει ο ευθειασμός της καμινάδας, ειδάλλως γίνεται από πάνω προς κάτω), με ειδικές επαγγελματικές βούρτσες, χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στην ταράτσα και έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί όποτε θέλετε, ανεξαρτήτως καιρού!

Ο καθαρισμός καμινάδας  είναι αποδεδειγμένα η πιο απαραίτητη εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιούμε στο τζάκι μας μια φορά το χρόνο και αυτό γιατί η συντήρηση του, σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια του σπιτιού και γενικότερα με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του.

Όταν είναι καθαρή η καμινάδα και η εστία, τότε έχουμε καλύτερη καύση των ξύλων και απορρόφηση του καπνού.Ο σωστός καθαρισμός της καμινάδας, γίνεται μόνο με εργαλεία καθαρισμού και όχι με χημικά!