Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντας τακτική και σωστή συντήρηση του καυστήρα

Όποιο καύσιμο και αν χρησιμοποιείτε για τη θέρμανσή σας είναι απαραίτητη η τακτική και σωστή συντήρηση του καυστήρα. Μη τη θεωρήσετε περιττή κίνηση. Οικονομία στην κατανάλωση ως 30%, χαμηλές εκπομπές ρύπων, αύξηση της απόδοσης και της διάρκειας ζωής του και μείωση των ανεπιθύμητων βλαβών στο ελάχιστο είναι μερικά από τα οφέλη που θα έχετε.

Η συντήρηση του λέβητα και καυστήρα επιβάλλεται, βάσει νόμου, να γίνεται μία φορά τον χρόνο. Η πιο κατάλληλη στιγμή είναι μετά τη λήξη της χειμερινής περιόδου, δηλαδή Απρίλιο – Μάιο, ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Οι μετρήσεις και οι ρυθμίσεις καλύτερα να γίνονται το φθινόπωρο, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Σε κάθε συντήρηση είναι απαραίτητη η έκδοση πιστοποιητικού – φύλλου έλεγχου καυσαερίων για το Υπουργείο Περιβάλλοντος (υποχρεωτικό από το νόμο).

Να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι ιδιώτες να παρεμβαίνουν στον λέβητα και γενικά στο σύστημα του καυστήρα, ακόμη κι εάν πρόκειται για κάτι το οποίο φαίνεται επιφανειακά εύκολο. Κάθε παρέμβαση, έλεγχος ή service θα πρέπει να γίνεται  από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο τεχνικό.

Με τη σωστή συντήρηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων, εκτός από ασφάλεια, εξασφαλίζεται και η βελτίωση της απόδοσης και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση ενέργειας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προσφορές μας για συντήρηση καυστήρα