Ιονιστής και κλιματιστικά

Ιονιστής είναι μία ηλεκτρική συσκευή η οποία ρουφάει αέρα, τον καθαρίζει με ειδικό τρόπο και τον βγάζει πάλι έξω στην ατμόσφαιρα.

Εξυπηρετεί στο να απαλλαχθούμε από άσχημες μυρωδιές στο χώρο μας, από σκόνη, αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς, κλπ.

Στην ουσία ο ιονιστής αποτελείται από ένα σύνολο φίλτρων (φίλτρα ενεργού άνθρακα) τα οποία φιλτράρουν τον αέρα και σε συνδυασμό με αυτό, αποβάλλουν θετικά και αρνητικά ιόντα διοχετεύοντάς τα στον αέρα που ρουφάνε, εξουδετερώνοντας έτσι τα πάντα και καθαρίζοντάς τον πλήρως.

Tα περισσότερα κλιματιστικά inverter (ινβερτερ)  έχουν ενσωματωμένο ιονιστή και μπορείτε να τα δείτε εδώ  κλιματιστικά

 

Καθαρισμός του αέρα με ιονιστή

Στην φυσική τους κατάσταση, οι ρύποι (καπνός, σκόνη, μικρόβια κ.λ.π.) είναι φορτισμένα θετικά, άρα αποτελούν θετικά ιόντα.

Είναι γνωστό από την φυσική, ότι τα ετερώνυμα ηλεκτρικά φορτία έλκονται.  Συνεπώς τα αρνητικά φορτισμένα μόρια του αέρα έλκουν τα θετικά φορτισμένα σωματίδια των ρύπων, συνδέονται μαζί τους ηλεκτρικά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μεγαλύτερων στερεών σωματιδίων, που λόγω του αυξημένου τους βάρους δεν μπορούν πλέον να αιωρούνται στον αέρα, αλλά πέφτουν κάτω, από όπου μπορούν να απομακρυνθούν με τους συνήθεις τρόπους καθαρισμού.

 

Οφέλη από την χρήση του ιονιστή.

Ο ιονιστής καθαρίζει τον αέρα από όλα τα στερεά σωματίδια με τον τρόπο που εξηγήθηκε παραπάνω, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία ανθρώπων που υποφέρουν από άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες (οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα αιωρούμενα σωματίδια του αέρα).

Kλιματιστικά με ιονιστή

Οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό των κλιματιστικών (αυξημένη υγρασία και συσσωρευμένοι ρύποι που επικάθονται σε διάφορα μέρη του κλιματιστικού – φίλτρα, στοιχείο, πτερύγια ανεμιστήρα κ.λ.π.) ευνοούν την ανάπτυξη μικρό-οργανισμών και μικροβίων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η λειτουργία ιονισμού στα κλιματιστικά  βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων στον αέρα χωρίς αυτοί να επικάθονται μέσα στα φίλτρα του κλιματιστικού.

Εκτός από τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης και την χαμηλότερη στάθμη θορύβου-  αθόρυβα κλιματιστικά, μια από τις ουσιαστικότερες διαφορές ενός καλού κλιματιστικού σε σχέση με ένα φθηνό κλιματιστικό είναι η ποιότητα των φίλτρων του και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα του χώρου.

Ο αέρας που αναπνέουμε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο ανακυκλώνεται συνεχώς μέσω του ανεμιστήρα του κλιματιστικού και για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να είναι απαλλαγμένος από μικρόβια, βακτηρίδια και αλλεργιογόνα σωματίδια που διαφορετικά θα αναπνέαμε συνεχώς.

Ο ιονιστής εξουδετερώνει με φυσικό τρόπο τα σωματίδια αυτά και μας παρέχει αέρα υψηλής καθαρότητας που μας προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και μας απαλλάσει από τις ενοχλητικές επιπτώσεις του κακής ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να επενδύσουμε λίγα περισσότερα χρήματα για να αγοράσουμε κλιματιστικό με ιονιστή για να απολαμβάνουμε φρέσκο αέρα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας.

 

Aircondition με ιονιστή

Ιονιστής είναι το μηχάνημα/εξάρτημα που ιονίζει τον αέρα και με ένα φίλτρο άνθρακα συγκρατεί τον καπνό και τις δυσάρεστες οσμές.

Κάθε κλιματιστικό τοίχου ή κλιματιστικό δαπέδου είναι εφοδιασμένο με βασικά φίλτρα που καθαρίζουν τον κλιματιζόμενο αέρα από σκόνες, οσμές, μικροοργανισμούς κλπ.

Η εξέλιξη των προαναφερόµενων φίλτρων οδήγησε αρκετούς κατασκευαστές να εφοδιάσουν τα µοντέλα τους και µε ιονιστή, δηλαδή ένα επιπλέον φίλτρο προηγµένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Δεν απαιτείται η μόνιμη ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορείτε να τον ενεργοποιείτε περίπου μία ώρα στο σύνολο της κάθε ημέρας που χρησιμοποιείται το κλιματιστικό σας.

Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή ;

Ο ιονιστής συμβάλλει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι – οικία ή τον επαγγελματικό χώρο που θα εγκατασταθεί.  Ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον χωρίς οσμές, υγιεινό, ασφαλές ήρεμο και ευχάριστο.

Στο βαθμό που επιτρέπουν βέβαια τα οικονομικά μας είναι καλό να επιλέγουμε κλιματιστικό με ιονιστή και ιδανικά και αφυγραντήρα. Air Condition με ιονιστή  όμως  συνίσταται ή και επιβάλλεται ιδιαίτερα στις παρακάτω περιπτώσεις :

  • Σε χώρους καπνιζόντων.
  • Σε χώρους που ζουν άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν ηλικιωµένοι ή άνθρωποι με αναπνευστικές δυσκολίες
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν μικρά παιδιά

Παρακάτω θα δείτε τα κλιματιστικά με ιονιστή που σας προτείνει η Mpakis Services

Κλιματιστικό inventor omnia

Κλιματιστικό gree change

Kλιματιστικό toyotomi hiro

Στην Mpakis Services μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά, ιονιστές, αφυγραντήρες όλων των επώνυμων εταιρειών σε τιμές προσφοράς