ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελευταία παρατηρείται αυξημένη στροφή των νοικοκυριών στη χρησιμοποίηση των τζακιών. Ένα παραδοσιακό τζάκι εάν έχει πάνω από 1 χρόνο για καθαριστεί εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια (PM10 και PM2) από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας μεγάλης πολυκατοικίας. Είναι αυτονόητο πως όσο περισσοτερο καιρό κάνει να συντηρηθεί μια καμινάδα τόσο αυτά τα νούμερα πολλαπλασιάζονται. Η θερμαντική απόδοση του αστικού (ανοικτού) τζακιού, όταν δεν έχει γίνει καθαρισμός της καμινάδας  είναι 10% – 20%, ενώ η ζέστη που παρέχει είναι μόνο τοπική και συνεισφέρει ελάχιστα στη συνολική θέρμανση ενός σπιτιού. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και της εσωτερικής ρύπανσης, καθώς μεγάλο μέρος του καπνού παραμένει μέσα στο σπίτι.

Βλέπουμε λοιπόν πως είναι προς όφελος όχι μόνο δικό μας αλλά και προς όφελος του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας. Ένα καθαρό τζάκι δεν επηρεάζει μόνο την υγεία μας με θετικό πρόσιμο αλλα και τη τσέπη μας καθώς μετά τον καθαρισμό γίνεται εύκολα αντιληπτή η καλύτερη καύση των ξύλων όπως και η καλύτερη αποβολή του καπνού μέσω της καμινάδας. Τα παραπάνω ποσοστά που αφορούν την θερμική απόδοση αμέσως μετα τον καθαρισμό υπολογίζονται από 17% έως και 28%. Παρατηρείται δηλαδή μια τεραστία θετική διαφορά στην θερμική απόδοση.

Χάρη στην Mpakis Services μπορείτε να είστε σίγουροι πως το τζάκι σας θα είναι πλήρως εργονομικό χωρίς να έχετε απώλειες θερμότητας ή επιβάρυνση του εσωτερικού της οικίασας με υπολείμματα καπνού. Όλα αυτά στην καλύτερη τιμή της αγοράς…με διαφορά και εγγύηση αποτελέσματος.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ορθολογική χρήση του τζακιού σας με σκοπό τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη μέγιστη εκμετάλευση του τζακιού σας.

Απαγορεύεται ρητά η καύση βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων, κομματιών από έπιπλα και κάθε είδους πλαστικού, καθώς οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι.
Απαγορεύεται επίσης η χρήση χημικών προσαναμμάτων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα. Αποφεύγετε επίσης την αγορά ξυλείας εμποτισμένης με χημικά, που αποσκοπούν σε αργή καύση, εύκολο άναμμα κλπ.
Αποφεύγετε το άναμμα του τζακιού όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία αιθαλομίχλης (άπνοια).

Πριν προβείτε στην αγορά καυσόξυλων να σιγουρευτείτε ότι η ογκομέτρηση γίνεται με δίκαιο τρόπο, τα ξύλα δηλαδή να είναι στιβαγμένα με όσο το δυνατόν μικρότερα κενά μεταξύ τους. Επίσης τα δέντρα που προέρχονται τα ξύλα να είναι κομμένα τουλάχιστον 12-18 μήνες πριν. Μόνο έτσι μπορούν να έχουν το ιδανικό ποσοστό υγρασίας το οποίο κυμαίνεται από 15% μέχρι 25% το πολύ. Ακολουθείστε όλες τις προηγούμενες συμβουλές και θα απολάυσετε όλα τα πλεονεκτήματα του τζακιού χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Δείτε τις προσφορές μας για καθαρισμό καμινάδας τζακιού στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Εξυπηρετούμε όλη την Αθήνα και λεκανοπέδιο Αττικής.