ΚΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

ΚΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

 

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια τέχνη η οποία απαιτεί ειδικές σπουδές, εμπειρία και υπευθυνότητα εάν θέλουμε να απολαύσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε προηγούμενο άρθρο περιγράψαμε τα οφέλη της σωστής τοποθέτησης, τώρα θα αναλύσουμε τους παράγοντες που μπορεί να είναι υπαίτιοι για να χαρακτηριστεί μια τοποθέτηση air condition λανθασμένη.

H λανθασμένη τοποθέτηση των μονάδων κλιματισμού ειναι ένας από τους βασικούς λόγους των προβλημάτων κλιματικής μεταβολής και θερμικής υποβάθμισης της Αθήνας, αλλά και των άλλων ελληνικών μεγαλουπόλεων, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τσέπη, αλλά και την υγεία των συμπολιτών μας. Η έκθεσή του Συμβούλιου Αστικού Πρασίνου, εκτιμά ότι μόνο στη Νέα Υόρκη χάνονται 130-180 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εξαιτίας της λανθασμένης εγκατάστασης κλιματιστικών. Ο λόγος είναι ότι τα κενά που δημιουργούνται γύρω από τα μηχανήματα, επιτρέπουν τη διαφυγή αέρα, με αποτέλεσμα την υπερσπατάληση ενέργειας. Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά 375.000-525.000 επιπλέον τόνους.

Πολλοί τεχνίτες εγκαταστάσεων επιλέγουν να χρησημοποιούν μεταχειρισμένα υλικά όπως βάσεις, μονώσεις, καλώδια όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη χρήση μεταχειρισμένων χαλκοσωλήνων καθώς και είναι το πιο ακριβό υλικό που χρησιμοποιείται σε μια εγκατάσταση. Οι μεταχειρισμένοι χαλκοσωλήνες θα έχουν σίγουρα υπολείμματα απο το παλαίο φρέον το οποίο αν είναι διαφορετικού τύπου απο το φρέον του καινούριου κλιματιστικού σας θα προκαλέσει μειωμένη απόδοση μέχρι και καταστροφή του καινούριου μηχανηματος. Το φρέον συνοδεύεται από ένα ειδικό λάδι για να κυκλοφορεί αποτελεσματικά μέσα στους σωλήνες. Εάν ο τεχνικός που θα επιλέξετε βάλει παλιούς σωλήνες, αυτοί θα έχουν κατακαθήσεις στα τοιχώματα τους από το λάδι που κάποτε έρρεε, πράγμα που θα δυσκολέψει τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος σε τεράστιο βαθμό δίνοντας μειωμένη απόδοση αυξημένο θόρυβο και φυσικά κατανάλωση ρεύματος.

Μια σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού διαρκεί από 2 ώρες μέχρι και 4 ώρες ανάλογα τη δόμηση του εκάστοτε χώρου και ανάλογα τις απαιτήσεις του πελάτη σχετικά με τη τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τεχνικοί συμβουλεύουν τον πελάτη να τοποθετήσουν το κλιματιστικό τους βάσει του που είναι πιο εύκολο να μπει η μονάδα και οχι βάσει του πιο αποδοτικού σημείου.

Όλα τα κλιματιστικά χρειάζονται από 2 μέχρι και 3 μέτρα χαλκοσωλήνων, ανάλογα τα BTU,  για να λειτουργήσει με ασφάλεια ένα κλιματιστικό και για να ισχύει η εγγύηση όπως ορίζουν οι κατασκευαστές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε κλιματιστικά να έχουν τοποθετηθεί με μόλις λίγα εκατοστά σωλήνων να συνδέουν την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα. Δώστε μεγάλη προσοχή, αυτό είναι μια αντιεπαγγελματική και μηνύσιμη συμπεριφορά .

Με την Mpakis Services έχετε το κεφάλι σας ήσυχο καθώς όλες οι εργασίες γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και τηρούνται όλοι οι παράγοντες που απαρτίζουν την τέλεια εργασία εγκατάστασης air condition. Διαφορετικά δε θα δίναμε εγγύηση εγκατάστασης εφ’όρου ζωής. Δέιτε τώρα τις προσφορές μας στα κλιματιστικά και μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία.

Μη ξεχνάτε πως για να ισχύει η εγγύηση του κλιματιστικού σας πρέπει να γίνεται συντήρηση – απολύμανση μια τουλάχιστον φορά το χρόνο. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που πρέπει να πραγματοποιείται service στο κλιματιστικό σας με αυτή τη συχνότητα. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της κακής συντήρησης των κλιματιστικών, όπως η νόσος των λεγεωνάριων – Legionella- , τα κρούσματα της οποίας φέρνουν την Ελλάδα στην 3 θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Διαβάστε σε προηγούμενα άρθρα του blog μας περισσότερα για τη σωστή συντήρησηservice του κλιματιστικού aircondition σας καθώς και για την νόσο των λεγεωνάριων.

Δείτε την προσφορά μας για εγκατάσταση κλιματιστικού για συντήρηση κλιματιστικού και εμπόριο κλιματιστικών