Κορωνοϊός και κλιματιστικά

Κορωνοϊός και κλιματιστικά

Tα aircondition είναι ένα σύστημα, με το οποίο ανακυκλώνεται πρακτικά ο αέρας.

Δεν έχουν σύστημα βιολογικών φίλτρων, τα οποία να κατακρατούν τα παθογόνα. Επομένως μία καλή ιδέα είναι να κλείνουμε τα aircondition», τόσο στη θέρμανση όσο και στην ψύξη, ο κλιματισμός και ιδίως τα κεντρικά συστήματα στα κτίρια μεταφέρουν ιούς από τον ένα όροφο στον άλλο ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

  • Tι σημαίνει πρακτικά πανδημία;

Ο κόσμος τρομάζει στη λέξη. Πανδημία είναι ένας τεχνικός επιδημιολογικός όρος που σημαίνει ότι έχουμε μία επιδημία, έναν λοιμογόνο παράγοντα, ο οποίος εξαπλώνεται και στις πέντε ηπείρους, προσβάλλει πολύ κόσμο, και εξαπλώνεται γρήγορα. Έχουμε έναν καινούργιο ιό, η ανθρωπότητα δεν έχει αντισώματα σε αυτό τον ιό, και αυτό προκαλεί τρόμο, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό. Όμως αν δούμε τα στοιχεία που έχουμε από την Κίνα, ξέρουμε ότι το 80-85% των ανθρώπων που θα μολυνθούν από τον ιό, έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και αυτοϊώνται. Επομένως πρέπει να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο 10-15%, των ατόμων που θα χρειαστούν φροντίδα από το σύστημα υγείας. Ο λόγος που κηρύσσεται η ανθρωπότητα σε κατάσταση πανδημίας, είναι για να διευκολυνθούν οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα.

Η κατάσταση των δεδομένων αλλάζει συνεχώς στη χώρα μας, όπως και αλλού, και ως εκ τούτου η επιτροπή που συμβουλεύει την πολιτική ηγεσία, συνεδριάζει σχεδόν κάθε μέρα, εκτιμά τα νέα δεδομένα, και παίρνει συνεχώς νέες αποφάσεις όσον αφορά τα μέτρα.

  •   Τα δεδομένα που συνεχώς βγαίνουν για τον καινούργιο ιό προκαλούν απορίες και μία από αυτές είναι αν τελικά μεταδίδεται από τα aircondition;

Tα aircondition είναι ένα σύστημα, με το οποίο ανακυκλώνεται πρακτικά ο αέρας. Δεν έχουν σύστημα βιολογικών φίλτρων, τα οποία να κατακρατούν τα παθογόνα. Επομένως μία καλή ιδέα είναι να κλείνουμε τα aircondition στη διάρκεια μιας επιδημίας.   Και κρύο και ζεστό; Ναι βεβαίως. Ο κλιματισμός και ιδίως τα κεντρικά συστήματα στα κτίρια μεταφέρουν ιούς από τον ένα όροφο στον άλλο ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

  •   Στον αέρα επιζεί;

Στον αέρα παραμένει μόνο στα σταγονίδια που εκπέμπει ένας ασθενής που βήχει και φτερνίζεται, και μάλιστα σε απόσταση έως και ενός μέτρου. Από εκει μεταδίδεται, και μην ακούτε τα υπόλοιπα.

  •   Στις επιφάνειες μάθαμε πόσο χρόνο επικάθεται;

Γιατί και εκεί υπάρχουν θεωρίες, οι οποίες όμως είναι υπό αίρεση. Τα μέταλλα που είναι π.χ. τα πόμολα ή οι χειρολαβές στα λεωφορεία, που είναι δύο έως τρεις ώρες. Για τις υπόλοιπες επιφάνειες πραγματικά όντως αυτό αλλάζει, βγαίνουν συνέχεια νέα στοιχεία. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τον ιό. Πάντως η καλύτερη στρατηγική είναι όταν αγγίζουμε επιφάνεια δημόσιας χρήσης να καθαρίζουμε μετά τα χέρια μας, και κυρίως να μην ακουμπάμε τα χέρια μας στο πρόσωπο μας.  Για την περίοδο της επώασης έχουμε επίσης διαβάσει διάφορες θεωρίες- η τελευταία από το Hopkins που μπορεί και να μην είναι η τελευταία τούτη την ώρα που μιλάμε- έκανε λόγο για μέσο διάστημα επώασης πέντε μέρες. Έχουμε διαβάσει όμως ότι μπορεί να είναι και 27 ημέρες. Τι ισχύει; Και πάλι δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες που θέλουμε. Φαίνεται όμως ότι στα παιδιά ενδεχομένως να μεταδίδεται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έδωσε οδηγία-συμβουλή προς την πολιτική ηγεσία να κλείσει τα σχολεία. Στον υπόλοιπο πληθυσμό όμως στους ενήλικες, φαίνεται ότι η ενδιάμεση επώαση είναι αυτό που είπατε, δηλαδή πέντε ημέρες. Η περίοδος επώασης είναι από 3-7 ημέρες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται σε λίγους ανθρώπους ο χρόνος επώασης να είναι μεγαλύτερος.   Άρα μπορεί να ισχύει και το 27;

Η επιστήμη της επιδημιολογίας, μας λέει από την επιδημία της γρίπης, ότι κλείνοντας τα σχολεία, κερδίζουμε περίπου δύο εβδομάδες όσον αφορά την κορύφωση της επιδημίας. Δηλαδή αφήνουμε τα περιστατικά να απλωθούν περισσότερο στο χρόνο, και δεν έχουμε μεγάλη εισροή κρουσμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Άρα στηριζόμαστε σε επιστημονικά δεδομένα της γρίπης για το κλείσιμο των σχολείων. Αυτό κάνει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και αυτή πρέπει να ακούει ο κόσμος και όχι θεωρίες από δω κι από εκεί.

Η επιδημία δεν είναι μόνο αντικείμενο του κράτους, αλλά κυρίως αντικείμενο του πολίτη. Αν ο κάθε πολίτης δεν πάρει στα χέρια του το θέμα και δεν κάνει αυτά που πρέπει, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης των γονέων, αλλά και των μεγάλων παιδιών.

  • Υψηλές θερμοκρασίες. Είναι καλό τώρα που μπαίνει η Άνοιξη;

Γιατί έχουμε ακούσει πολλές εκδοχές. Δεν γνωρίζουμε, είναι η σωστή απάντηση, γιατί ο ιός είναι καινούργιος. Κανείς δεν ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί το καλοκαίρι, όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες. Ελπίζουμε να συμπεριφερθεί όπως οι υπόλοιποι κορονοϊοί, δηλαδή αυτός του κοινού κρυολογήματος, ή το SARS και το MERS, που το καλοκαίρι μπαίνουν σε μεγάλη ύφεση. Αυτή είναι η ελπίδα μας.

Προστατεύουμε το σύστημα υγείας μας, δεν το απασχολούμε χωρίς λόγο. Προστατεύουμε τους υγειονομικούς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αυτές είναι κινήσεις που πρέπει να γίνουν τώρα.

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!