Μετατρέψετε το Μπαλκόνι σας σε Κήπο

Μετατρέψετε το Μπαλκόνι σας σε Κήπο

  • Χρωματίστε τους τοίχους του μπαλκονιού σας με φυσικό τρόπο τοποθετώντας αναρριχώμενα φυτά. Βιδώστε στο τοίχο ξύλινα πάνελ ειδικά για αναρριχώμενα φυτά (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κήπου) και φυτέψτε διάφορα φυτά με αναρριχώμενη βλάστηση, όπως η βουκαμβίλια, ή φυτά που η βλάστησή τους απλώνεται ανοδικά.  Καθώς τα φυτά θα μεγαλώνουν ο τοίχος θα μεταμορφώνεται σε ένα κάθετο κήπο. Η πυκνή βλάστηση θα βοηθήσει την ατμόσφαιρα του μπαλκονιού σας να μοιάζει με αυτή ενός κήπου.
  • Μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή για τη μετατροπή ενός μπαλκονιού σε κήπο είναι η τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν σε όλο το μήκος και πλάτος του δαπέδου του μπαλκονιού (πωλείται σε συγκεκριμένες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Επενδύοντας με αυτό τον τρόπο το δάπεδο θα δίνει την εικόνα του γκαζόν των κήπων. Μια λιτή φυσική διακόσμηση με της ίδιας οικογένειας φυτά, όπως για παράδειγμα χρωματιστές πετούνιες, κατά μήκος του μπαλκονιού θα έρχεται εικονικά κοντά με ένα μονοπάτι. Μερικά δενδρύλλια εσπεριδοειδών, όπως οι baby μανταρινιές ή ακόμη και οι ελιές θα ολοκληρώσουν αισθητικά το μπαλκόνι σας.
  • Για ένα μακρόστενο μπαλκόνι επιλέξτε να ντύσετε το δάπεδό του με τάβλες συνθετικού δαπέδου για εξωτερικούς χώρους (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Λόγω των συγκεκριμένων διαστάσεων στις οποίες οι τάβλες πωλούνται η, ερασιτεχνική, τοποθέτησή τους, θα αφήσει σίγουρα κάποια κενά τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με καφέ χαλίκι 8-15mm. Ένας τέτοιος χώρος χρειάζεται και την ανάλογη διακόσμηση γι’ αυτό συμπληρώστε περιμετρικά το μπαλκόνι σας με μεγάλες πήλινες γλάστρες και φυτά κάθετης ανάπτυξης ανάλογα με τις κλιματολογικές απαιτήσεις του χώρου. Μια μακρόστενη ξύλινη πέργκολα να εκτείνεται στο ταβάνι του μπαλκονιού θα ολοκλήρωνε το ύφος του.
  • Για ένα πιο κάντρι ύφους μπαλκόνι, και αυτό στην περίπτωση που το ύψος του μπαλκονιού σας το επιτρέπει, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια ξύλινη εξέδρα ύψους περίπου 35cm, σε μια διαγώνιο γραμμή επί του μπαλκονιού σας. Μπορεί η εξέδρα στην πραγματικότητα να κλέψει μερικούς πόντους αλλά επί της ουσίας τα πολλαπλά επίπεδα του δαπέδου θα μεγαλώσουν οπτικά το χώρο δίνοντας την αίσθηση του αμερικανικού Νότου. Κακτοειδή φυτά και έπιπλα από μπαμπού και ψάθα θα ολοκληρώσουν το στυλ.
  • Επειδή κήπος χωρίς αιώρα δε γίνεται βάλτε οπωσδήποτε μία και εσείς στο μπαλκόνι σας. Βέβαια, αν ο χώρος σας δεν μπορεί να υποστηρίξει το άνοιγμά της δέστε τις άκρες της σε ένα ξύλο, το μήκος του οποίου θα εξαρτηθεί από το χώρο που θα μπει, και κρεμάστε την με ένα μεταλλικό γάντζο από το ταβάνι. Θα μοιάζει περισσότερο με κούνια. Ωστόσο η ευκαμψία του υφάσματος θα δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων κατά τη χρήση απ’ ότι μια άκαμπτη από μέταλλο ή ξύλο κούνια.

 

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!