Γυάλισμα Παρκέ. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Το γυάλισμα παρκέ, αποτελεί μία εξειδικευμένη διαδικασία συντήρησης ξύλινου πατώματος που ως κύριο στόχο έχει να επαναφέρει το παρκέ στην αρχική του κατάσταση, απαλλαγμένο από φθορές και γδαρσίματα. Με την καθημερινή χρήση, το παρκέ ταλαιπωρείται και η όψη του δε θυμίζει καθόλου την όψη εκείνη που είχε κατά την αρχική του τοποθέτηση.

Γιατί να γυαλίσεις το παρκέ;

Για να λάμψει και να καλυφθούν οι ζημιές και οι γρατσουνιές που έχει υποστεί,  να αλλάξουμε το φινίρισμα του και να δώσει άλλον αέρα στον χώρο.

Πόσο χρόνο χρειάζεται;

Εξαρτάται πάντοτε από την υγρασία και την θερμοκρασία του χώρου. Το δεύτερο πέρασμα με βερνίκι γίνεται συνήθως 12-24 ώρες μετά από το πρώτο. Άρα διαρκεί περίπου μία με μιάμιση μέρα για το κάθε δωμάτιο.

Πότε είναι η σωστή εποχή;

Το γυάλισμα παρκέ, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού τα σύγχρονα βερνίκια δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Τι είδους βερνίκια χρησιμοποιούνται;

Το γυάλισμα του παρκέ μπορεί να γίνει, είτε με τα παραδοσιακά βερνίκια με δύο συστατικά, είτε με άοσμα οικολογικά βερνίκια νερού.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για το γυάλισμα παρκέ;

Εάν  δεν έχει υποστεί ουσιαστικές φθορές κι εάν ο χρόνος έχει ταλαιπωρήσει μόνο τη γυαλάδα του, τότε το γυάλισμα αρκεί! Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνίτη της εταιρείας μας μπορείς να κάνεις το παλιό σου παρκέ να μοιάζει με καινούριο.

Λείανση του ξύλου: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καλό τρίψιμο! Έτσι θα αφαιρεθεί το παλιό βερνίκι του παρκέ σου. Με ειδικές μηχανές λείανσης, τελευταίας τεχνολογίας, ο τεχνικός θα προετοιμάσει το πάτωμά σου για την επεξεργασία που θα ακολουθήσει.

Τρίψιμο των σοβατεπί: Σε αυτό το σημείο λειαίνονται τα σοβατεπί. Η χρήση κι εδώ ενός ειδικού μηχανήματος για σοβατεπί είναι αναγκαία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα σοβατεπί και οι άκρες του παρκέ θα αποκτήσουν λεία υφή.

Στοκάρισμα: Στο στάδιο αυτό, πραγματοποιείται το στοκάρισμα του ξύλινου πατώματος. Ο επαγγελματίας τεχνίτης, λοιπόν, εφαρμόζει στο παρκέ ένα ειδικό υλικό στοκαρίσματος.

Επανάληψη:Η ειδική μηχανή που συνέβαλε στο τρίψιμο του ξύλου, χρησιμοποιείται ξανά. Εδώ όμως, ο πατωματζής εφαρμόζει και τη μέθοδο του τριψίματος με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. Αυτό γίνεται, προκειμένου να φύγει ο στόκος που είναι περιττός και να επιτευχθεί μια λεία υφή στο παρκέ.

Πέρασμα πατώματος με αστάρι:Το αστάρι είναι ουσιαστικά ένα προστατευτικό υλικό που κάθε επαγγελματίας πατωματζής χρησιμοποιεί. Εφαρμόζεται, λοιπόν, στην επιφάνεια του ξύλινου πατώματος και συμβάλλει στην προστασία του.

 Γυάλισμα: Τέλος, το γυάλισμα του παρκέ γίνεται πράξη με τη βοήθεια ενός ειδικού βερνικιού διαρκείας. Ο τεχνίτης περνά δύο στρώσεις από το συγκεκριμένο βερνίκι. Η δεύτερη στρώση του, πραγματοποιείται σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την εφαρμογή της πρώτης.

Το δάπεδο που θα έχεις πια μπροστά σου δε θα θυμίζει σε τίποτα το παλιό και ταλαιπωρημένο σου παρκέ. Με ένα κατάλληλο στιλβωτικό ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να παρέχει στο παρκέ σου τη φροντίδα που χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί η λάμψη του για πολλά χρόνια.

 

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική 

 Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα στο 2106033442  για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!