Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για μία επιτυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

H ανακαίνιση της κουζίνας μας είναι μια σημαντική, αλλά και αγχωτική ενδεχομένως διαδικασία. Πρόκειται για έναν από τους χώρους με τη μεγαλύτερη χρήση σε κάθε σπίτι και για αυτό η διαμόρφωσή της πρέπει να είναι τέτοια που να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σου.

Μια όμορφη και χρηστική κουζίνα μπορεί να ομορφύνει και να διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητά σου για αυτό αρκετός κόσμος προχωράει σε ανακαινίσεις, είτε πραγματοποιώντας μικρές μεμονωμένες εργασίες ή σαν μέρος μιας γενικής ανακαίνισης σπιτιού.

Οι απαιτήσεις που έχουμε όλοι από την κουζίνα μας είναι πολλές. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι σε μια ανακαίνιση κουζίνας, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις τεχνικές εργασίες, όπως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για παλιά κατασκευή.

Πώς θα επιλέξεις ποιο πακέτο ανακαίνισης χρειάζεσαι;

Οι επιλογές που έχεις για μια ανακαίνιση είναι πάρα πολλές. Το μέγεθος και το πλήθος των εργασιών που θα επιλέξεις να κάνεις εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες του χώρου σου και τις δικές σου προτιμήσεις. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο ανακαίνισης θα μπορέσει με μια αυτοψία του χώρου, να σε συμβουλέψει και να σε καθοδηγήσει για το τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Βασικοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς πριν διαλέξεις κάποιο πακέτο ανακαίνισης κουζίνας είναι:

  • Ο προϋπολογισμός σου και το κόστος  στο οποίο θέλεις να κινηθείς.
  • Ο λόγος που κάνεις την ανακαίνιση, δηλαδή αν επιθυμείς απλά την ανανέωση του χώρου ή αν υπάρχουν βλάβες που χρειάζονται επισκευή.
  • Αν επιθυμείς την ανακαίνιση μόνο της κουζίνας σου ή αν θα χρειαστείς υπηρεσίες ανακαίνισης και για τους υπόλοιπους χώρους.
  • Αν θα προμηθευτείς μόνος σου τα υλικά ή θα στα προμηθεύσει το συνεργείο ανακαίνισης.

Ποια είναι τα στάδια ανακαίνισης κουζίνας;

Ανάλογα με την έκταση της ανακαίνισης που επιθυμείς υπάρχει πλήθος εργασιών τις οποίες μπορείς να επιλέξεις και να μεταμορφώσεις την κουζίνα σου. Από περίπλοκες τεχνικές εργασίες μέχρι μικρές αλλαγές σε διακοσμητικά στοιχεία που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου.

 

Σχεδιασμός

Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες θα συζητήσεις με το συνεργείο ανακαίνισης που έχεις επιλέξει τι ακριβώς θες να πετύχεις και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου. Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος επαγγελματίας της εταιρείας μας θα μελετήσει το χώρο και θα σου προτείνει ιδέες και λύσεις που θα βασίζονται στις προσωπικές σου επιθυμίες, αλλά θα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα σου. Συμπληρωματικά μπορεί να γίνει ειδική μελέτη για τη καλύτερη λειτουργικότητα και αξιοποίηση του χώρου.

Αποξηλώσεις και απομάκρυνση μπάζων

Σε αυτό το στάδιο είναι που θα γίνει αποξήλωση των παλιών εγκαταστάσεων και επίπλων. Αν επιθυμείς να κάνεις ολική ανακαίνιση κουζίνας τώρα είναι η στιγμή όπου θα κατεδαφιστεί οτιδήποτε παλιό, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της κουζίνας σου.

Αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι αλλαγές και οι επισκευές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι από τις πρώτες εργασίες που γίνονται σε μια ανακαίνιση κουζίνας καθώς απαιτούνται αρκετά μερεμέτια.

Δόμηση και μερεμέτια

Αφού έχουν περαστεί όλες οι εγκαταστάσεις είναι η στιγμή για επιδιορθώσεις στους τοίχους ή το δάπεδο. Στο στάδιο αυτό γίνονται τυχόν σοβατίσματα, τοποθέτηση γυψοσανίδας, αλλαγή κουφωμάτων ή εγκατάσταση καινούργιου πατώματος.

Έπιπλα κουζίνας και είδη υγιεινής

Αφού έχουν τελειώσει οι τεχνικές εργασίες, τοποθετούνται τα καινούργια έπιπλα και τα είδη υγιεινής. Τα έπιπλα που θα επιλέξεις μπορούν είτε να κατασκευαστούν αποκλειστικά για σένα είτε να είναι έτοιμα και να γίνει απλά η τοποθέτηση.

Ελαιοχρωματισμοί και τελευταίες πινελιές

Στο τελικό στάδιο γίνεται το βάψιμο κουζίνας και τοποθετούνται οι πρίζες, οι διακόπτες και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια η κουζίνα σου είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσεις όπως εσύ επιθυμείς.

Χρήσιμες συμβουλές για ανακαίνιση κουζίνας

Πραγματοποιώντας μερικές ή όλες από τις παραπάνω εργασίες μπορείς να ανανεώσεις αισθητά το χώρο σου. Πώς όμως θα εξασφαλίσεις το άψογο αποτέλεσμα που έχεις φανταστεί;

Πέρα από την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια που θα σου προσφέρει το συνεργείο ανακαίνισης της εταιρείας μας, υπάρχουν μερικά σημεία κλειδιά στην ανακαίνιση κουζίνας.

Φωτισμός κουζίνας

Για όποιο λόγο και αν βρισκόμαστε στην κουζίνα είναι σίγουρο ότι χρειαζόμαστε άπλετο φως. Μην περιορίζεσαι σε μια μοναδική πηγή φωτός, αλλά φρόντισε να υπάρχουν αρκετές διαφορετικές πηγές οι οποίες θα εξασφαλίζουν την αναγκαία ποσότητα φωτεινότητας στο χώρο που θα σε διευκολύνει στις καθημερινές σου δουλειές. Πολύ σημαντικά σημεία είναι το τραπέζι φαγητού αλλά και ο πάγκος που χρησιμοποιείς για να μαγειρεύεις.

Καλή πόρτα στην κουζίνα

Ένα άλλο στοιχείο, που πολλές φορές υποβιβάζεται η σημασία του, είναι η πόρτα. Μία καλή πόρτα προσφέρει μόνωση τόσο από τις μυρωδιές τους μαγειρέματος όσο και από τους ήχους των οικιακών συσκευών. Σίγουρα, ο ενοχλητικός ήχος του απορροφητήρα είναι κάτι που θες να αποφύγεις από την ηρεμία του υπνοδωματίου σου.

Τοποθέτηση πλυντηρίου πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που μας έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Ωστόσο, η λανθασμένη τοποθέτηση του μπορεί να αποδειχτεί αρκετά εκνευριστική.

Εξοικονόμηση χώρου με ντουλάπια

Ο αποθηκευτικός χώρος σε κάθε σπίτι δεν είναι ποτέ αρκετός. Στην ανακαίνιση κουζίνας, λοιπόν, φρόντισε να εκμεταλλευθείς κάθε δυνατότητα ελεύθερου χώρου που υπάρχει. Ακόμη και για τις πιο μικρές κουζίνες υπάρχουν λύσεις με διάφορα συστήματα ντουλαπιών για να πετύχεις τη μέγιστη χρηστικότητα. Συμβουλέψου τους εξειδικευμένους επαγγελματίες για έξυπνες ιδέες αποθήκευσης και αξιοποίησε στο μέγιστο το χώρο σου.

 

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

 Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα στο 2106033442  για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!