Πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τις αποφράξεις!

Οι αποφράξεις αποτελούν μια ευρύτατη κατηγορία εργασιών που είναι βέβαιο ότι όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή. Οι βουλωμένες αποχετεύσεις, αν και δυσάρεστες, είναι αρκετά συνηθισμένες και τις περισσότερες φορές φταίμε εμείς για αυτό.

Πιθανότατα όλοι θα βρεθούμε κάποια στιγμή αντιμέτωποι με μια βουλωμένη λεκάνη ή μπανιέρα και η ανάγκη για απόφραξη αποχέτευσης θα είναι επιτακτική.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστείς απόφραξη;

Με τον όρο αποχετευτικό σύστημα ενός σπιτιού εννοούμε το σύνολο των σωληνόσεων, κάθετων και οριζόντιων, που οδηγούν τα απόβλητα έξω από το κτίριο. Γίνεται εύκολα, λοιπόν, κατανοητό ότι μια βουλωμένη αποχέτευση πέρα από τα σοβαρά υλικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει, κρύβει και πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Αμελόντας την τακτική απόφραξη της αποχέτευσης, μετατρέπουμε τις σωληνώσεις μας σε πηγή ανεπιθύμητων επισκεπτών όπως είναι οι κατσαρίδες και τα τρωκτικά. Μια βουλωμένη αποτέχευση, όμως, πέρα από πολύ ανθυγιεινή μπορεί να αποβεί και πολύ κοστοβόρα, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές όπως πλημμύρες ή υγρασία στους τοίχους.

Οι περιπτώσεις για τις οποίες θα χρειαστείς απόφραξη αποχέτευσης είναι οι εξής:

 • Βουλωμένη μπανιέρα
 • Βουλωμένος νεροχύτης ή νιπτήρας
 • Βουλωμένη τουαλέτα
 • Βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού
 • Φραγμένο φρεάτιο
 • Βουλωμένα λούκια υδρορροής
 • Βουλωμένο σιφόνι μπάνιου
 • Υπερχείλιση βόθρου

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες για μια βουλωμένη αποχέτευση;

Οι αποφράξεις δεν είναι αδύνατον να αποφεχθούν, αν ακολουθήσεις τις κατάλληλες συμβουλές. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δημιουργείται από απροσεξία και ευτυχώς μπορεί να λυθεί εύκολα. Παρακάτω θα βρεις τους πιο συνηθισμένους λόγους που βουλώνει μια αποχέτευση και όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

Τρίχες
Οι τρίχες, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, είναι η κυριότερη αιτία μιας βουλωμένης μπανιέρας ή του νιπτήρα. Στο μπάνιο χάνουμε καθημερινά πάρα πολλές τρίχες, που χωρίς να το καταλάβουμε καταλήγουν στις σωληνώσεις μας.

Όσο ο καιρός περνάει, μπορεί να συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή ποσότητα που θα εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της αποχέτευσής σου. Αν, λοιπόν, αντιληφθείς μια περίεργη μυρωδιά στο σιφόνι του μπάνιου πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και σύντομα θα χρειαστείς απόφραξη.

Λίπη
Αρκετός κόσμος παραλείπει να αδειάσει καλά τα πιάτα του στα σκουπίδια πριν ξεκινήσει το πλύσιμό τους. Έτσι τα υπολείμματα φαγητών συσσωρεύονται στην αποχέτευση, ενώ τα λίπη εγκαθίστανται στα τοιχώματα των σωληνώσεων φράζοντας σταδιακά τη δίοδο.

Το αποτέλεσμα, που δυστυχώς δε θα αργήσει να έρθει, είναι ένας βουλωμένος νεροχύτης και μια πλημμυρισμένη κουζίνα.

Χαρτιά και μικροαντικείμενα
Άλλο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η αντιμετώπιση της λεκάνης σαν καλάθι σκουπιδιών. Πολλοί συνηθίζουν να πετάνε διάφορα άλλα αντικείμενα που δε χρειάζονται στη τουαλέτα, φράζοντας έτσι την αποχέτευση.

Ακόμα και τα χαρτιά αποτελούν πρόβλημα, καθώς η διάσπαση τους αργεί αρκετά και έτσι συγκεντρώνονται στις σωληνώσεις σου εμποδίζοντας τη λειτουργία τους. Επίσης τα πεσμένα φύλλα ή άλλα σκουπίδια στο μπαλκόνι, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να οδηγήσουν σε ένα βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού.

Χαλασμένοι ή φθαρμένοι σωλήνες
Τέλος, ένας άλλος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για αποφράξεις είναι οι χαλασμένοι σωλήνες. Αν και είναι πιο σπάνιο, δεν αποκλείεται το αποχετευτικό σου δίκτυο να έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Ακόμη, αν αντιμετωπίζεις συχνά προβλήματα με την αποχέτευσή σου, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα λάθος στη κατασκευή του βόθρου ή των αποχετευτικών σωληνώσεων και αυτή η περίπτωση απαιτεί κάτι παραπάνω από μια απλή απόφραξη αποχέτευσης.

Τί πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις μια απόλυτα λειτουργική αποχέτευση;

Οι αποφράξεις αποτελούν συχνό πρόβλημα για πολύ κόσμο. Αν και είναι δύσκολο να λυθεί οριστικά, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τουλάχιστον τη συχνότητα του προβλήματος.

Μην παραμελείς την τακτική συντήρηση και καθαρισμό αποχέτευσης.
Η συχνή συντήρηση αποτελεί πάντα την καλύτερη πρόληψη. Φροντίζοντας να διατηρείς καθαρή την αποχέτευση του σπιτιού σου, θα προλαμβάνεις το πρόβλημα πριν μεγαλώσεις, αποφέυγοντας περιττά έξοδα και απομακρύνοντας έγκαιρα τις εστίες μικροβίων.

Επέλεξε τα κατάλληλα καθαριστικά.
Μια από τις συμβουλές που θα σου δώσουν όλα τα συνεργεία αποφράξεων είναι να αποφεύγεις τα χημικά καθαριστικά, Αν και τα σκευάσματα αυτά υπόσχονται άμεσες και δραστικές λύσεις, η αλήθεια είναι ότι σταδιακά καταστρέφουν την αποχέτευση σου και σύντομα θα χρειαστείς αλλαγή σωληνώσεων.

Κάλεσε έναν επαγγελματία.
Όποια και αν είναι η αιτία της βουλωμένης σου αποχέτευσης, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία για να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσει ριζικά. Οι αποφράξεις απαιτούν γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό που δεν μπορείς να έχεις. Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα μόνος είναι αρκετά πιθανό να σπαταλήσεις μάταια χρόνο και χρήματα, ενώ η ζημιά που θα δημιουργήσεις θα είναι μεγαλύτερη,

 

Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε αξιόπιστα κάθε εργασία σχετική με αποφράξεις όπως:

 • Καθαρισμός αποχέτευσης
 • Έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα
 • Συντήρηση αποχέτευσης
 • Ξεβούλωμα νεροχύτη
 • Ξεβούλωμα μπανιέρας
 • Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου
 • Ξεβούλωμα τουαλέτας
 • Απόφραξη κεντρικού φρεατίου
 • Ξεβούλωμα σιφόνι μπάνιου
 • Απόφραξη υδρορροών
 • Άντληση υδάτων
 • Εκκενώσεις βόθρων

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

 Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα στο 2106033442 για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!