Οι καλύτερες επιλογές για Κεντρική – αυτόνομη θέρμανση σπιτιού!

Η αυτόνομη θέρμανση κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα προτερήματά της τόσο σε οικονομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Η θέρμανση οικίας και επαγγελματικού χώρου είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον καθένα για το χώρο του.

Τι είναι η αυτόνομη και κεντρική θέρμανση;

Αυτόνομη θέρμανση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου τους, αλλά και την κατανάλωση καυσίμων που θα έχουν, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται από έναν θερμοστάτη χώρου.

Κεντρική θέρμανση έχουμε όταν υπάρχει ένα κοινό σύστημα θέρμανσης για όλο το κτίριο. Αποτελείται από συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου.

Τι πλεονεκτήματα έχει η αυτόνομη θέρμανση;

Αν ακούς όλο και περισσότερο κόσμο να καταφεύγει στη λύση της αυτόνομης θέρμανσης τότε πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Επιλέγοντας μία από τις πολλές εναλλακτικές που υπάρχουν για αυτόνομη θέρμανση, θα εξασφαλίσεις τα παρακάτω οφέλη.

Θέρμανση ανά χώρο
Εξοικονόμηση Χρημάτων
Έλεγχος Κόστους Λειτουργίας
Χαμηλή Κατανάλωση Καυσίμου

Σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτή η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης;

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη είναι πλέον εφικτή στις περισσότερες  περιπτώσεις. Με τις κατάλληλες τεχνικές εργασίες, κάθε σπίτι μπορεί να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του.

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείς αν το διαμέρισμα σου βρίσκεται σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή αν οι εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας σου είναι αρκετά παλιές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίες θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να σου διασφαλίσει την αυτόνομη θέρμανση σπιτιού.

 

Πώς μπορείς να πετύχεις την αυτόνομη θέρμανση σπιτιού;

Αν θες να ζεστάνεις το σπίτι σου εύκολα και οικονομικά, η αλήθεια είναι ότι έχεις αρκετές επιλογές καθώς η μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιείς.

Οι πιο διαδεδομένες, ωστόσο, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Για αυτό και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις δύο αυτές επιλογές.

Αυτόνομη Θέρμανση με φυσικό αέριο
Η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που θα αποκομίσεις.

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου μπορεί να γίνει άμεσα από επαγγελματίες υδραυλικούς ή από εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα, διαθέτει κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις έναν θερμοστατικό διακόπτη στα σώματα καλοριφέρ.

Εάν η κεντρική θέρμανση του κτιρίου, γίνεται με πετρέλαιο τότε πρέπει να τοποθετηθεί ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και η παροχή φυσικού αερίου θα γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που συνδέουν τον μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

Αυτόνομη Θέρμανση Πετρελαίου
Για να εξασφαλίσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ατομικού λέβητα πετρελαίου, θερμοστατικού διακόπτη και ενός κατανεμητή θέρμανσης. Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο σου, για αυτό και πολύ συχνή επιλογή αποτελεί η τοποθέτηση ατομικού λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και σύντομα θα έχεις την αυτονομία που επιζητείς καθώς και όλα τα οφέλη που συνοδεύουν την αυτόνομη θέρμανση.

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την λειτουργία του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης;

Αν, ωστόσο, δεν έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις σε αυτόνομη την κεντρική θέρμανση του σπιτιού σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την αποδοτικότητα του κεντρικού συστήματος.

Ποια είναι αυτά;

2 Λέβητες για μεγάλα κτίρια
Σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες, μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο λέβητες. Έτσι, όταν οι ανάγκες για θέρμανση μειώνονται, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας και να εξοικονομείται ενέργεια αλλά και χρήματα.

Μόνωση Λέβητα Κεντρικής Θέρμανσης
Πρέπει οι λέβητες στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, να μονώνονται καλά ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες. Στους σωστά συντηρημένους και μονωμένους λέβητες, οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες και έτσι η κατανάλωση μειώνεται.

Μετρητής Αντιστάθμισης
Μπορείς να τοποθετήσεις μετρητή αντιστάθμισης στον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και σταματάει να θερμαίνει όταν δεν είναι απαραίτητο.

Τακτική Συντήρηση του Συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης
Οι ένοικοι, οφείλουν να πραγματοποιούν τακτική συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης αλλά και των σωμάτων καλοριφέρ τους ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργεια.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθαρισμός του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και έλεγχο των θερμικών απωλειών που έχει το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

ΟΙ τεχνικοί μας διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις αναλαμβάνουν τόσο την εγκατάσταση, όσο και την επισκευή ή συντήρηση κεντρικού συστήματος ή αυτόνομης θέρμανσης.

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

 Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα στο 2106033442  για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!