Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση καυστήρα φυσικού αερίου

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή για οικονομικό καύσιμο τόσο σε σπίτια όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Γνωρίζοντας τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει, αλλά και τα πολλά οφέλη που έχει, σας παραθέτουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση λέβητα φυσικού αερίου.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Το φυσικό αέριο έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότερος κόσμος προτιμάει σας τρόπο θέρμανσης το φυσικό αέριο. Αυτό συμβαίνει για τους παρακάτω λόγους:

Εξοικονόμηση χρημάτων
Το φυσικό αέριο είναι από τα οικονομικότερα καύσιμα που μπορεί να βρει κανείς.  Οι έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι έπειτα από την εγκατάσταση φυσικού αερίου τα έξοδα θέρμανσης μειώνονται έως 44% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνεται σε οικιακές συσκευές η μείωση φτάνει το 70%.

Ευκολία & Λειτουργικότητα
Η εγκατάσταση φυσικού αερίου είτε γίνεται σε ολόκληρη την πολυκατοικία ή σε διαμέρισμα ή σε μονοκατοικία με ατομικό επιτοίχιο λέβητα. Παρέχει αυτονομία και σου δίνει την δυνατότητα να αυξομειώνεις την ένταση στις εστίες της κουζίνας και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο αέριο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Φιλικό προς το περιβάλλον
Το φυσικό αέριο αποτελεί το πιο καθαρό καύσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα και  είναι το λιγότερο επιβλαβές γα την ατμόσφαιρα.

Επίσης, συμβάλει στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και ακόμη δεν περιέχει βλαβερές ενώσεις θείου που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Ασφαλές Καύσιμο
Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι ότι δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και αν για τον οποιονδήποτε λόγο απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα. Ακόμη οι τεχνικές προδιαγραφές που εφαρμόζονται από την Ευρωπαική Ένωση εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.

Μεγαλύτερη διάρκεια
Το φυσικό αέριο δεν παράγει τέφρα ή άλλα κατάλοιπα κατά την καύση του και έτσι με την σωστή συντήρηση μία φορά τον χρόνο μπορείς να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση της συσκευές διαχείρισής του.

Ποιες είναι οι χρήσεις που έχει το φυσικό αέριο;

Με την εγκατάσταση φυσικού αερίου θα εξασφαλίσεις όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα. Mπορείς να χρησιμοποιήσεις το φυσικό αέριο για θέρμανση, για μαγείρεμα στην εστία της κουζίνας, για ζεστό νερό αλλά και για τις ανάγκες κλιματισμού.

Που μπορεί να εγκατασταθεί το φυσικό αέριο;

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου γίνεται σε οποιοδήποτε μέρος επιθυμείς. Ακόμα και αν μένεις σε πολυκατοικία, δεν χρειάζεται πλέον να πάρεις την έγκριση των υπόλοιπων ενοίκων. Επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι νέοι λέβητες αερίου είναι η μοναδική λύση για αυτόνομη θέρμανση σε ένα σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες τεχνικοί της εταιρείας μας αναλαμβάνουν τα εξής παρακάτω με χαμηλό κόστος

 • Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε διαμέρισμα
 • Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε πολυκατοικία
 • Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε μονοκατοικία
 • Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε επαγγελματικό χώρο

 

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου σε Πολυκατοικία

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε πολυκατοικία, μπορεί να γίνει με την μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Σε πρώτη φάση, γίνεται σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου και τοποθετείται μετρητής. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται αντικατάσταση πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου.

Έπειτα γίνονται οι εσωτερικές εγκαταστάσεις ανάλογα με τις χρήσεις που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει αλλαγή των σωληνώσεων νερού για την θέρμανση των σωμάτων του καλοριφέρ ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου που αφορά την κεντρική θέρμανση. Τέλος, αφαιρείται η δεξαμενή πετρελαίου καθώς δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο σκοπό.

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου σε Διαμέρισμα

Για να γίνει αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου σε ένα διαμέρισμα, πραγματοποιείται τοποθέτηση ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο σπίτι. Η παροχή του φυσικού αερίου στο διαμέρισμα, γίνεται με εξωτερικές σωληνώσεις που συνδέουν τον μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου σε Μονοκατοικία

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε μονοκατοικία, πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και η τοποθέτηση φυσικού αερίου σε πολυκατοικία.

Από την στιγμή που διαθέτει η μονοκατοικία ήδη σύστημα θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου, αρκεί η αντικατάστασή του με καυστήρα φυσικού αερίου. Ακόμη, για να απολαμβάνεις τα μέγιστα οφέλη που προσφέρουν τα νέα συστήματα θέρμανσης μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιες παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης και θέρμανσης, ανάλογα με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Πιο είναι το κόστος για την εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Οι τιμές κυμαίνονται σε διαφορετικά επίπεδα αν επιθυμείς τη χρήση φυσικού αερίου μόνο για θέρμανση ή και για άλλους σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση οι τεχνικοί μας παρέχουν δωρεάν επίσκεψη και μελέτη στον χώρο σας.

Τί πρέπει να ξέρεις για τη συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου;

Η συντήρηση λέβητα φυσικού αερίου είναι απαραίτητη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Οι εργασίες που γίνονται κατά τη συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου είναι οι παρακάτω

 • Ρύθμιση καυστήρα αερίου
 • Έλεγχος στεγανότητας δικτύων και καμινάδας
 • Μετρήσεις καυστήρα φυσικού αερίου
 • Καθαρισμός λέβητα αερίου
 • Έλεγχος διαρροών καυσίμου
 • Ρύθμιση αναλογίας αέρα και καυσίμου
 • Έλεγχος συστήματος ανίχνευσης αερίου
 • Έλεγχος κυκλοφορητών
 • Έλεγχος και αντικατάσταση μπεκ καυστήρα

 

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική 

 Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα στο 2106033442  για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!