Καλέστε στο 210-6033442 – 6947798800 και προλάβετε την προσφορά μας με εγγύηση χαμηλότερης τιμής από την Mpakis Services.

Άμεση εξυπηρέτηση σε όλη την Αθήνα και το λεκανοπέδιο Αττικής από επαγγελματίες τεχνικούς αξιόπιστα και υπεύθυνα.

Φίλτρα κλιματιστικών για όλους τους τύπους κλιματιστικών τιμή: 10

Φίλτρα κλιματιστικών ενεργού άνθρακα

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα ή φίλτρα κλιματιστικών είναι απαραίτητα πλέον για κάθε κλιματιστικό γιατί σας παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, και συμβάλλουν θετικά στην υγεία και οικολογία. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα είναι απολύτως απαραίτητα για άτομα που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες

ATOMA ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΕΙΩΝ
ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΕΓΚΥΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠOIΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ
ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΜΑΓΕΙΡΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

 

Περιγραφή

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα εξυπηρετούν στον καθαρισμό του αέρα και του νερού. Οι βλαβερές ουσίες κολλούν στην πορώδη επιφάνεια του ενεργού άνθρακα. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούνται π.χ. σε απορροφητήρες, σε φίλτρα γύρης αυτοκινήτων, σε κλιματιστικές μονάδες, σε φίλτρα τσιγάρων, σε σκληρούς δίσκους και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

 

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα είδος λεπτόκοκκου άνθρακα με σχετικά μεγάλη επιφάνεια. Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια, τόσο περισσότερες βλαβερές ουσίες και οσμές δεσμεύονται στον ενεργό άνθρακα.

 

Τρόπος λειτουργίας

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούνται κυρίως σαν φίλτρα αέρα ή νερού. Είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες όπως πχ., οι διαλύτες και τα εντομοκτόνα. Οι οργανικές ουσίες συσσωρεύονται στην επιφάνεια του ενεργού άνθρακα, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα που εξέρχεται από τα φίλτρα. Όταν συγκεντρώνονται πάρα πολλές βλαβερές ουσίες στο φίλτρο, μειώνεται η αποδοτικότητά του. Γι’ αυτό ο ενεργός άνθρακας θα πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά. Το χρονικό διάστημα αντικατάστασης εξαρτάται από τον όγκο του φιλτραριζόμενου αέρα και τη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών.

 

Χρήση των φίλτρων ενεργού άνθρακα

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα συναντώνται συχνά σε εργοστάσια για τον καθαρισμό των καυσαερίων και των λυμάτων. Κυκλοφορούν, επίσης, σε φίλτρα τσιγάρων και φίλτρα γύρης αυτοκινήτων. Ακόμη, τα φίλτρα χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά, στις καλλιέργειες και σε αντιασφυξιογόνους μάσκες.

Πολλοί κατασκευαστές ενσωματώνουν φίλτρα ενεργού άνθρακα σε απορροφητήρες. Όσον αφορά τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα, φιλτράρουν τις οσμές από τον αέρα. Ωστόσο, πολλές φορές οι πόροι του ενεργού άνθρακα φράζουν λόγω λιπαρών ουσιών. Είναι σημαντικό να αντικαθιστάτε τακτικά το φίλτρο και να ανανεώνετε τον άνθρακα, ώστε να εξασφαλίζετε ότι ο αέρας εξακολουθεί σίγουρα να απελευθερώνεται από τις ουσίες και τις οσμές.