Εγκατάσταση κρεμαστού φωτιστικού

Εγκατάσταση κρεμαστού φωτιστικού

Το ιδανικό για την εγκατάσταση του φωτιστικού σας είναι να το αναλάβει ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος. Αν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε με δική σας ευθύνη και μόνο παρακάτω σας δίνουμε τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε.

Στην οροφή σας υπάρχουν 3 – 4 καλώδια.

  • Το ένα είναι η γείωση – συνήθως είναι πράσινο ή κίτρινο ή συνδυασμός. Πάντως να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες εγκαταστάσεις( και ιδιαίτερα οι παλιές) δεν διαθέτουν γείωση
  • Το άλλο είναι ο ουδέτερος
  • Τα τελευταία 1-2 είναι οι φάσεις. (για να ανάβεται το φωτιστικό σας σε 2 φάσεις (διακόπτες)-αν έχετε 2 καλώδια φάσεων)

Ξεκινάμε λοιπόν:

  1. Κλείνουμε το γενικό ή τον διακόπτη από τον χώρο τοποθέτησης. Είναι καλύτερο να κάνουμε την δουλειά μέρα ή με την βοήθεια φακού.
  2. Γυμνώνουμε τα καλώδια στην οροφή και από το φωτιστικό μας ώστε να γίνει πιο εύκολα η ένωση αργότερα. Η γυμνή περιοχή του καλωδίου πρέπει να είναι περίπου 1 εκατοστό ή λιγότερο. Χρησιμοποιούμε γυμνωτή καλωδίων ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Αν το βρίσκετε δύσκολο τότε δύσκολο αυτό το στάδιο συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ( ηλεκτρολόγο).
  3. Κοντείνετε το φωτιστικό πριν την τοποθέτηση του για την διευκόλυνση σας. Σηκώνετε τον κορμό του φωτιστικού για να δείτε το επιθυμητό ύψος. Αν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα περνάτε στο επόμενο στάδιο.
  4. Για την τοποθέτηση της στήριξης του φωτιστικού πρέπει να ανοίξουμε τρύπες στην οροφή (1-4 τρύπες για μικρά ή μεσαία φωτιστικά). Το τρυπάνι θα πρέπει να είναι 5-6 χιλιοστών. -Προσοχή στις τρύπες για να μην κόψετε κάποιο καλώδιο μέσα από το μπετό-. Όταν κάνετε τις τρύπες καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ούπα για την στήριξη των βιδών. Βάζουμε τα ούπα στην τρύπες και μετά τοποθετούμε την βάση και βιδώνουμε σταθερά στο ταβάνι. Σιγουρευόμαστε ότι είναι σταθερό για να κρατήσει το βάρος του φωτιστικού.
  5. Τοποθετούμε το πολύφωτο μας στην βάση. Αν υπάρχει κάποιος στο δωμάτιο να σας βοηθήσει θα ήταν ιδανικό για να κρατάει το βάρος του φωτιστικού.
  6. Ένωση καλωδίων – εκτός από την γείωση -. πρέπει να είναι πράσινο ή κίτρινο ή συνδυασμός τους -. Ενώ εσείς ή κάποιος άλλος κρατάει το βάρος του φωτιστικού κάνουμε την ένωση των καλωδίων.
  7. Κάνουμε την ένωση των καλωδίων.Προτείνουμε την ένωση με κλέμες – Ποτέ μόνο με κολλητική ταινία -. Αν δεν γίνει σωστά η ένωση ενδέχεται να πέσει ο γενικός σας διακόπτης την στιγμή που θα τον σηκώσετε. Ενώνουμε την γείωση με την γείωση, την φάση με την φάση και το ουδέτερο με το ουδέτερο.
  8. Προσέχουμε να μην πέσει το βάρος στο καλώδιο αλλά στην ανάρτηση (αλυσίδα η σωλήνα η συρματόσχοινο)
  9. Στερεώνουμε το φωτιστικό στην βάση του. Προσέχουμε να μην στριμώξουμε τα καλώδια στην βάση για να μην κοπεί κάποιο καλώδιο.
  10. Βάλτε τις λάμπες στο φωτιστικό σας και ανοίξτε τον γενικό. Μόλις ανοίξετε και τον διακόπτη το φωτιστικό σας πρέπει να ανάψει.

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!