Καθημερινός καθαρισμός

Καθημερινός καθαρισμός

Παρακάτω σας δίνουμε κάποια σημεία δεν πρέπει να παραλείπουμε να καθαρίζουμε καθημερινά για τη σωστή υγιεινή.

  • Πετσέτες Κουζίνας

 

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πετσέτες πιάτων είναι το πιο μολυσμένο στοιχείο στην κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά την ημέρα, βρομίζουν πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πετσέτες κουζίνας και  οι πετσέτες μπάνιου σας θα πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο ημέρες, ή ακόμα και κάθε μέρα, αν είστε πολυμελής οικογένεια.

 

  • Τα κλειδιά

 

Τα Κλειδιά φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια από τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Κατά κανόνα, δεν καθαρίζουμε ποτέ τα κλειδιά μας, ενώ τις περισσότερες φορές τα πιάνουμε με βρώμικα χέρια. Έχουμε την τάση να τα άζουμε σε βρώμικες τσέπες ενώ επίσης συχνά μας πέφτουν κάτω. Ως αποτέλεσμα, φέρνουμε ένα μεγάλο ποσοστό των μολυσματικών βακτηριδίων μέσα στο σπίτι με τα κλειδιά μας. Γι ‘αυτό ο καθαρισμός τους με αντισηπτικά μαντηλάκια είναι ζωτικής σημασίας.

 

  • Πλακάκια Μπάνιου

 

Προκειμένου να απλοποιήσετε το καθάρισμα για τα πλακάκια μπάνιου στην καθημερινότητά σας, κάντε ένα γρήγορο σκούπισμα στα πλακάκια μετά από κάθε ντους. Κρατώντας ξηρό το μπάνιο σας θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα βακτήρια και την μούχλα από την ανάπτυξη.

  • Σφουγγάρι Κουζίνας

 

Το σφουγγάρι σας μπορεί να είναι το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα σας. Το χρησιμοποιούμε για να πλύνετε τα πιάτα, κατσαρόλες, και σανίδες κοπής και να σκουπίσει νερά στον πάγκο και τα ψίχουλα. Ο καλύτερος τρόπος για την απολύμανση του σφουγγαριού είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.
Απλά πλύνετε το καλά, και τοποθετήστε το βρεγμένο σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα με δύο λεπτά σε χαμηλή ισχύ(προσοχή μην σας λιώσει). Να είστε βέβαιος να παρακολουθεί προσεκτικά τη διαδικασία: σβήστε το φούρνο αμέσως αν δείτε καπνό.
Θυμηθείτε: τα σφουγγάρια που έχουν μεταλλικά scrub δεν πρέπει να απολυμαίνονται με τη μέθοδο αυτή.

  •  Νεροχύτης

 

Μπορεί να πιστεύετε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών σας ή των πιάτων. η λεκάνη του νεροχύτη σας θα είναι και αυτή καθαρή.
Αλλά κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά μικρόβια και τα βακτήρια που κολλούν στα τοιχώματα της λεκάνης.

  • Πιάτα που μουλιάζουν στο νερό

 

Το να αφήνουμε τα πιάτα να μουλιάσουν στον νεροχύτη μέχρι το επόμενο πρωί, είναι κακή συνήθεια που κάνει το καθάρισμα
των πιάτων ακόμη πιο challenging. Το ιδανικό και καλύτερο είναι να καθαρίζετε πάντα τα πιάτα αφού τελειώσετε το γεύμα σας.

  • Η Καφετιέρα

 

Η καφετιέρα σας είναι ένα «φυτώριο» για τα βακτήρια και μούχλα, έτσι, είναι αναγκαίο να την καθαρίσετε καθημερινά.
Θα πρέπει να βγάλετε τα μέρη της καφετιέρας και να τα καθαρίσετε ένα προς ένα.
Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα καφέ  γρήγορα και εύκολα.

  • Η Βάση Κοπής

 

Εάν χρησιμοποιείτε σπάτουλες και σανίδες κοπής από ξύλο, βυθίστε τα σε ένα μίγμα ξιδιού και νερού (1: 1) για μερικά λεπτά κάθε φορά που θα τελειώσετε το μαγείρεμα. Αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να σκοτώσει τα βακτήρια και τους μύκητες στην επιφάνειά τους. Επιπλέον, κάθε κοπής πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε ένα μείγμα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό λίτρο ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτήν την λύση πάνω από την επιφάνεια της κοπής του. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε την κοπή του σκάφους κάτω από τρεχούμενο νερό.

  • Πινέλα και Σφουγγαράκια Make-up

 

Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει στεγάσει όλα τα είδη των δυσάρεστων βακτηριών και μικροβίων που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο πρόσωπό σας. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζετε τα εργαλεία μακιγιάζ σας σε ζεστό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση !!

 

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!