ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΠΕ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΠΕ

Το πώς θα καθαρίσουμε τον καναπέ μας έχει να κάνει φυσικά με το πόσο λερωμένος είναι (π.χ. από τι έχει λερωθεί, εάν είναι λερωμένος τοπικά ή σε όλη την επιφάνειά του), και αφετέρου με το ύφασμά του (διαφορετικά υφάσματα μπορεί να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση). Επιπλέον, αν ο καναπές είναι παλιός, πιθανώς να έχουν αναπτυχθεί σε αυτόν μικρόβια ή να είναι γεμάτος ακάρεα, αποτελώντας έτσι κίνδυνο ακόμα και για τα μέλη της οικογένειας.

 

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τον καναπέ μας σε καλή κατάσταση είναι να τον καθαρίζουμε άμεσα τη στιγμή που θα λερωθεί και να μην αφήνουμε τους λεκέδες να ποτίζουν. Τα σωστά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

1. Ηλεκτρική σκούπα

Πριν από οτιδήποτε άλλο καθαρίζουμε τον καναπέ καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Οι περισσότερες καινούργιες ηλεκτρικές σκούπες έχουν ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται στην άκρη τους για να «χώνονται» και να καθαρίζουν σε βάθος ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία του καναπέ. Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε με την ηλεκτρική τόσο τα μπράτσα, όσο και την πλάτη του καναπέ.

2. Πανί για τις ξύλινες επιφάνειες

Αν ο καναπές μας έχει πολλές ξύλινες επιφάνειες, τις περνάμε με ένα πανί για να φύγει η σκόνη.

3. Προσοχή στο ύφασμα

Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε καθαριστικό για τον καναπέ ελέγχουμε τυχόν οδηγίες που μπορεί να έχουμε από κάποιο φυλλάδιο που μας δόθηκε κατά την αγορά του καναπέ. Αν δεν έχουμε τέτοιες οδηγίες κοιτάζουμε αν στο εσωτερικό των μαξιλαριών υπάρχει ταμπελάκι με οδηγίες πλυσίματος (π.χ. αν το ύφασμα αφαιρείται από τα μαξιλάρια και πλένεται, σε πόσους βαθμούς κ.λ.π.). Διαφορετικά επικοινωνούμε με τον κατασκευαστή του καναπέ και ρωτάμε πώς μπορεί να καθαριστεί, επιβεβαιώνοντας ότι αναφερόμαστε στο σωστό ύφασμα της ταπετσαρίας.

4. Προϊόν καθαρισμού

Αγοράζουμε, στη συνέχεια, το σωστό προϊόν καθαρισμού, ανάλογα με τις πληροφορίες που θα δώσει ο καθαριστής του καναπέ. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε στον καναπέ κάποιο χημικό προϊόν, δοκιμάζουμε να τον καθαρίσουμε με ένα πανί από δέρμα σαμουά, το οποίο θα έχουμε «ποτίσει» με νερό και λίγο ξύδι ή με νερό και λίγη αμμωνία. Ο συνδυασμός αυτό συνιστάται για βελούδινα υφάσματα ή για συνθετικά με μικροΐνες. Τρίβουμε τους λεκέδες κόντρα στο ύφασμα και αφού τους απομακρύνουμε ,αφήνουμε το ύφασμα λίγη ώρα για να στεγνώσει.

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

Άμεση αντιμετώπιση λεκέ: 

Τη στιγμή που θα λεκιάσει ο καναπές το ιδανικό είναι να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε αμέσως τα υγρά με ένα απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια με ένα πανί, πριν διεισδύσουν στο ύφασμα. Στη συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ταπετσαρία αλκαντάρα: 

Αν η ταπετσαρία του καναπέ μας είναι από αλκαντάρα και μας λεκιάσει με μελάνι δοκιμάζουμε να ταμπονάρουμε τον λεκέ με υπερχλωροαιθυλένιο, το οποίο θα βρούμε σε χρωματοπωλείο. Αν στο αλκαντάρα πέσει μπύρα ή κρασί ταμπονάρουμε με χλιαρό νερό, στο οποίο θα προσθέσουμε λίγο οινόπνευμα. Αν πέσει σοκολάτα, ταμπονάρουμε με χλιαρό νερό στο οποίο θα προσθέσουμε λίγη αμμωνία. Αν πέσουν μπογιές (π.χ. τέμπερα ή λαδομπογιές) καθαρίζουμε με νερό και λίγο σαπούνι.

Καναπές και κατοικίδια: 

Αν στο γάτος σας ή στο σκύλο τους αρέσει να ξύνουν ή να δαγκώνουν τον καναπέ, τρίβουμε το «αγαπημένο» τους σημείο με λίγο πιπέρι, καθώς η μυρωδιά του θα τους φανεί ανυπόφορη και δεν θα ξαναπλησιάσουν.

Οριστική λύση με αδιαβροχοποίηση: 

Μία οριστική λύση για να προστατεύσουμε τους καναπέδες σας από λεκέδες είναι να τους αδιαβροχοποιήσουμε. Η διαδικασία αδιαβροχοποίησης περιλαμβάνει εμποτισμό των υφασμάτινων και δερμάτινων επίπλων με ένα ειδικό υλικό, το οποίο δημιουργεί μία σχεδόν αόρατη, λεπτή διαφάνεια στην επιφάνεια, γύρω από τις ίνες του καναπέ, με αποτέλεσμα να μην περνά σε αυτές το νερό ή το λάδι –ή τουλάχιστον να μην περνούν τόσο γρήγορα, ώστε να προλαβαίνουμε να τον καθαρίσουμε.

Εξυπηρετούμε τις παρακάτω περιοχές σε όλη την Αττική

Αθήνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Αμπελόκηποι,Βοτανικός, Γκύζη, Γουδί, Εξάρχεια, Ιλίσια, Κεραμεικός, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Παγκράτι, Πατήσια, Πλάκα, Πολύγωνο, Σεπόλια, Σύνταγμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς, Πέραμα, Αρτέμιδα(Λούτσα), Σπάτα, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Κορωπί, Λαύριο, Κερατέα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανία, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας, Κάντζα, Ραφήνα, Ντράφι, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Γαλάτσι, Ίλιον, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Υμηττός, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη,Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μαρούσι, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα Αττικής

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε οικονομικά πακέτα σε τιμές προσφοράς με άμεση ανταπόκριση. Καλέστε μας τώρα για να λάβετε δωρεάν την προσφορά σας!!!